Feb 19, 2010

alaaa emak kawinkan aku! hehehe

Cerita pasal kawin ni.. teringat lak aku kat member lama aku sorang ni.. siti suhaila, baru je mendirikan rumahtangga pd 14th feb lalu.. ermm.. perkahwinan ke-2. aku doakan ko bahagia hingga ke anak cucu siti..


hah ini laa siti suhaila, member aku yg kawin tu. alhamdulillah bertemu juga dia jodoh akhirnya setelah dekat 10thn menjanda. aku akan ingat pesan ko smpai bila2 siti.. thanks for the advice..

cite pasal kawin lagi.. erm.. skg ni dah mmg tgh musim org berkahwin dah ni.. kawan aku sorang tu dah kawin. pasni adik kesayangan aku lak kawin. ermmm... rasa sedih sgt2 gak... almaklum la pasni dia dah jd a part of her hubby's family. aku doakan semoga adik aku tu bahagia lah hendak nyer..

Perasaan aku? ermm.. aku tumpang gembira sbb byk ups n down yg adik aku dah alami bersama Amin. dan aku kadang2 envy kat adik aku sbb Amin ambik berat sgt hal adik aku.. iyer laa.. sape tak envy rite? tgk adik kite dpt org yg sayangkan dia.. aku? ntah laa.. perkahwinan pertama (and mungkin yg terakhir kut) musnah.. gara2 ikutkan sgt ati aku ni. kadang2 timbul rasa sesal. tapi dah takde ape yg nak di sesalkan skg ni. sbb aku ada anak yg merupakan sebahagian daripada dia gak. sungguhpun aku sendiri membaca segala tuduhan dari adik beradik dia yg mengatakan anak aku tu mungkin bukan bekas laki aku tu laa.. itu laa.. ini laa.. aalhamdulillah.. ati aku cukup terasa.. tapi takpe.. dah mmg perangai dorang camtu.. suke ngata org, suke ngata anak org lain la, mcm2 laa.. perasan cantik sgt kut! hahahaha..

kadang2 aku menangis tiap kali aku melihat anak aku. kadang2 aku marah kan dia.. aku tension. mmg betul org kata. bukan senang jd single parent ni. aku pasrah. yg bleh aku wat skg ni hanya berserah n redha sungguhpun aku masih marah lagi pd bekas suami aku. penah gak dulu dia ada sms cakap pasal rujuk... RUJUK? gile laa aku kalau aku balik pada dia.. dia takkan berubah. bagi dia, hanya org je yg perlu paham dia. bukan dia yg kena paham org lain gak. bagi dia, hanya dia je yg betul. org lain salah! aku pegang 3 benda je yg membuatkan aku tak nak balik pd dia lagi. bukan nak menyenangkan aku! nyusahkan hidup aku lagi ada laa nnt kalau aku balik pd dia! astagfirullah alazimm.. cukup marah agaknyer aku ni skg.. how i wish i never met u..

anak? mmg aku kesian kat rai.. tapi ada dia kesian kat aku slama ni? takde... so aku decide, sunggupun kesian aku ttp takkan berganjak dari status aku skg ni. cukup laa.. bukan sekali dia wat aku camni.. nnt besar tau laa aku citekan perkara yg sbnrnya kat rai.

org baru? ermm.. ntah laa.. wat masa ni tak kut.. kalau ada aku tak menolak cuma aku serik.. aku phobia.. aku takut aku akan wat keputusan yg tak betul lagi.. n aku risau.. bukan sume org leh terima anak aku mcm anak dia sendiri.

oh well.. i guess im not that luck enuff in life. kadang2 aku nyesal balik Msia. kalau tak aku takkan jd camni. aku takkan jumpa bekas laki aku.. kadang2 aku marah dgn diri aku ni.. dah blajar tinggi2 smpai degree, but im still a failure in life! where could it be wrong?

ya allah, ko berikan la aku petunjuk mu! besar sungguh dugaan mu ini ya allah! ringankan laa beban ku ini, semoga aku dpt berbakti pd kedua org tua ku ya allah! hambamu ini terlalu lemah! berkati laa hidupku, murahkan laa rezeki ku, dan kuatkan imanku ya allah! amin ya rabbal alamin..

last but not least, Selamat pengantin baru pada adik kesayangan ku, Aetikah Hani Abd Rashid.. dan kepada sesapa saje yg baru nak melangkah ke alam perkahwinan ini.. aku doakan semoga semuanya berjln dgn lancar.. aminnnn...

Akhirnyer bersama jua... Amin...

Feb 15, 2010

Activity during CNY holiday

Ermm.. Mula2, kite cite pasal CNY tahun ni ek.. Tahun ni, tahun Tiger! ermm.. dgr cite org kata tahun yg bawak ong! tah betul tak tidak.. meh kite same2 baca pasal tahun rimau ni ek..


Ha.. tu dia gambo tiger kite.. comey tak? cute sgt2.. sbb tu laa pilih gambo ni.. eh.. melalut lak laa cite pasal tiger cute ni.. ok.. jom kite baca ape ada dgn tahun rimau ni sama2 ek.. well the below info was taken from some websites that i've found while reading about the tiger year.. sambil2 tu aku kena arr tgk2 ejaan yg mana tak ikut english UK tu kan.. almaklum laa.. aku kan ID kat OUM.. hehehe.. tak pasal2 je kan cite ngarut ni tercampoq.. haha..

Well, the sign of the tiger are:

Courageous (terpaksa je kut. hehe. kalau tak camne nak idup)
Active (dah mmg tiger tu active tul tak?)
Self-assured (iyer ke?)
Optimistic (Ermm)
Passionate (aku tak perasan laa iyer ke tak passionate ni sbb aku blum bela rimau lagi )
Independent (Aku rasa sume binantang kena independent kan)
Rebellious (ofcourse!)
Dynamic (ntah)
Unpredictable(jap aku nak bezakan dgn kucing aku gak laa)
Quick tempered but considerate (iyer ke? brani nak tempered dgn aku? sepak kang. hehehe..)
Affectionate but careless (wohooo, bad sign!)

The Tiger is a natural born leader and symbolises power, passion and daring. (Setahu aku laa, bukan tiger leader sbb aku tgk cite lion king laa aku conclude kat sini yg lion is the leader not tiger. tipu arrr)

Erm.. no wonder they said tiger year is one of the lucky year in chinese calendar.. well peeps, hopefully we all are lucky enuff this year.. but dun trust it so bad coz we as a muslim shouldn't trust this kind of forecast thingy ok! hehehe..

Ok, cite pasal lain lak laa.. oh yer.. masa raya cina tu aku kuar dgn adik aku.. temankan dia nak beli.. eh eh.. censord nak sebut kat sini laa.. paham2 je laa ek.. hehe.. so kami pun gi laa ke midvalley. ingatkan tak ramai laa org.. rupa2nya.. ramai gak. aku kadang2 cukup tak paham laa.. kite raya posa pun org ramai, raya cina pun ramai org dia gak. dorang tak raya duk kat umah ke? tgk sedara mara? heran laa aku dorang ni.. agaknyer dah modern sgt kut.. ah.. pedulikkan laa.. yg penting aku nak sambung cite aku ni. so, pastu we decide to go to jusco je laa.. sbb kalau beli lebih seratus, dpt voucher rm10. boleh laa tu dari takde kan.. hehe..

So sementara menunggu adik aku kat changing room tu, aku pun dah letih nak dukung Rai kan. so aku dudukkan laa dia kat satu stool ni.. hehehe.. comey gak laa gambo tu.. nmpak yg ada gigi.. tak sangka anak aku dah beso ek..

hah, tgk laa tu gelagat dia..


Lama sgt menunggu auntie dia kat dlm changing room tu.. hehe


Tu dia, budak notty tu.. isk isk isk.. ibu nampak gigi dahh.. hehe

So, bila auntie dah decide n dah beli kite pun gi laa ke da curve.. atok nak blanja mkn kat marche! hehehe.. mkn lagi.. aku yg lapo tapi Rai smpai je main tak berenti. ceh.. balik dia mintak susu.. n roti.. tu laa sibuk sgt main.. hehehe.. nway, itu je laa activity kami sekeluarga semasa CNY tahun ni.. lagipun tgh bz gak dgn preparation aeti nak kawin.. ermm.. tak sangka adik aku dah nak kawin.. ok laa.. the next story is about kawin la.. but not today, sok2 laa ek.. hehe.. k laa korang.. nak tido.. gud nite!

Feb 2, 2010

Tak tau nak cite ape arini la..

Erm.. arini nak cite ape ek? ermm.. dari pagi tadi, ingatkan nak gi Manpower agency, but ada benda lain lak nak kena wat.. maklum laa dah nak dekat Aeti punya hari bersejarah kan.. So since i can't sleep then i thought of posting some of Rai's pictures from the moment she were born till now! i can't believe that time flies so fast and now she just turned 18 months old! wow.. tak sangka smpai skg ni aku dah bergelar ibu.. tapi ntah laa.. rasa cam single lagi jek.. cewahhh.. perasan tul aku ni ek.. haha.. almaklum laa.. aku ni janda.. so i reckon no harm laa cakap kite ni single.. nnt bila org tanye kata laa kite single mother.. hahahaha..

Well, tanpa membuang masa lagi.. meh kite tgk gambo2 my baby Rai ni.. aku bersyukur sgt2 sbb allah berikan aku peluang tuk idup n tgk anak aku membesar.. moga2 di panjangkan lagi umor aku n di murahkan lagi rezeki aku tuk menyara mak bapak aku n anak aku.. kawin? no no no! i dun think so.. bukan tak nak.. sape tak nak babe.. kawinnnn.. tapi buat masa ni tak laa kut.. i want to focus on family first! then my study! then ape2 je laaa.. hahaha.. ek elehhh.. meleleh2 lak la aku bercerita ek? jom kite same2 tgk gambo2 ni ek.. hehehe.. enjoy it fellas..!

Fresh from oven! hehehe


This one baru bape hari di beranakkan.. eh silap.. dilahirkan.. branak tuk kucing jek.. hehe


Tgk tu.. ni time Rai cuba nak meniarap.. sementara kat dapur dia dah terkeluar lak laa dari kawasan2 yg sewaktu dgnnyer..


Salah satu gambo dia yg telah berjaya meniarap! haha


Eleh, konon terkejut laa tu..


Ni time dia dah start nak pandai berpaut.. cepat sungguh anak ibu ni ek.. clever girl! :-)


One of the fav pose!


Oh yer.. first time masuk pool! haha.. tu pasal laa pakai romper jek.. sib baik atok ada..


Ni kat mana ek.. aku pun tak ingat dah.. haha


hehehe.. aku suke tgk gambo ni.. masa ni dia tak usik pun scarf kat kpala dia tu.. skg ni, clip rambut pun leh hilang tgh jln.. haha..


yeahhhhhhh... mechana strechy!!! cam cite animal mechanical on PHDC.


Panjat Rai.. jgn tak panjat!


Ni ambik masa sambut birthday nanny! sesuka ati dia je nak panggil nenek dia nanny kan?


Ok.. ni time dia lagi bape hari je nak 1st birthday! yea yea.. dah ada license dah! hehe..


Kat Frazer's hill! " Rai sejuk hokay ibu! dah laa tu ambik gambo.."


Erm.. amacam, comey tak? hehe..


Rai's 1st birthday! bengkok aku time ni.. tapi yg penting sume org enjoy! aku pun dpt jumpa kengkawan lama aku.. best best best!


bergambo dgn autie tersayang, Aetikah..


Suke sgt dia tarik rambut uncle amir dia tu.. hehehe..


Vroom Vroom.. Tgh laa aksi nyer.. aritu je dah bape kali dah benda tu jln.. takmo kuar langsung!


Jeng jeng jeng... tgk laa anak ibu skg! dah pandai melaram.. teringat kat ayah dia.. ermm.. mmg suke melaram.. takpe laa dik.. melaram melaram gak yer.. tapi blajar rajin2 ek!


Tgk laa ni.. pantang dpt sunnies.. hehehe..


Last but not least! elehhh.. atok ingat atok sorang je ke ada sunnies.. Rai pun ada laa tok! haha..

Itu laa kesudahan cite aku tuk ari ni.. hehe.. itu laa anak aku Rai.. Ibu will always luv u Rai, My Nur Raieysah Audadie Nur Syahrul Nizam.... - The End -



Feb 1, 2010

New layout.. For ma new life!


Oh well, didn't even know what to say since it's 2am now. ermm.. i haven't even updated my blog for ages i reckon.. nyway, sbb tak dpt sleep la bgn n online.. didn't know what to do, jawabnyer bukak laa blog.. tgk2 design layout lama amat memboringkan mata.. ape lagi.. mula laa mencari2 kat mana2 site.. tup tup leh lak ada masa nak edit header sendiri.. hehehe.. and @ the same time leh edit gambo2 lama.. ingatkan nak masukkan kat dlm blog ni.. but not today laa.. tak abis edit lagi ni.. hehe..

ermm.... oh yer.. tahun baru dah pun sebulan berlalu.. cepat tul masa berlalu kan... even Rai now is 18 months already.. gosh! time flies so fast! bila laa nak jlnkan resolusi baru ni.. asyik extend jek.. haha.. tah bila laa nak wat.. hahaha...

Hari ni lak dah masuk ari wilayah.. yuhooo cutiiiii.... bagi yg berkerja di selangor, selamat bekerja kpd anda yer.. hehehe.. alaa lagipun org selangor dah dpt byk cuti dah last month kan.. cukup2 laa tu ek.. hehe.. nnt tak productive lak laa org kata kan.. hehehe..

oh yerrr... cite hari ni. aku dh dpt kete dah.. so takde laa patah kaki lagi pas ni.. senang laa incase kalau aku nak cari keje kat tmpat lain..

As for life now.. are much more better than before! Am so glad! Thank god for everything even to mum n dad for the support.. i promise i'll be a better person..


Emm.. ok laa sume.. nak tido la.. mata tak ngantok lagi sbnrnya tapi yg penting aku dah update something kat blog aku ni.. maklum laa dah guna layout baru kan.. so kena laa ada cite baru tul tak? hehehe.. sat lagi kul 5 pg nak kena ambik aeti lak kat putra.. soon ma baby sista gonna get marry! yea yea.. sungguh pun yg kawin tu bukan aku, aku turut bahagia sbb adik aku nak kawin.. even sometimes aku envy kat adik aku tu sbb laki dia sayang kat dia.. tapi aku.. ntah laa.. takpe laa mungkin dah itu rezeki aku.. aku redha dgn ujian allah ni.. yg penting aku tak nak idup terkapai2 lagi mcm dulu.. asyik kena ugut jek.. kawan2 sume doakan supaya idup aku lebih byk lagi rezeki pas ni..

k laa korang, gudnite! hehehe dari tadi lagi kata nak tido kan.. kali ni serius nak tido.. sok sok kite update lagi blog ek.. bye for now!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...