Jul 30, 2010

♥ Rai is turning 2 soon ♥

Mulut asik yawn jek tapi bila cuba tido, pusing sana pusing sini, pun tak leh nak tido gak. Alang2 mata ni tak leh nak tido, lebih baik i update je entry kat blog i ni.. Today's entry is all about birthday. It's my baby's birthday!


Ni gambo bersama Autie kesayangan dia.. Gambo on that fake cow. Masa ni birthday atok dia kat Marche, Da curve.



Time flies.. Well, believe it or not my only baby girl, Nur Raieysah Audadie will turns 2 this coming July 31st.. (waaaa.. no longer be a baby soon too).. Tak sangka anak ibu dah makin beso.. tgk laa gambar dia kat atas ni.. kalau bab melawa ni, tak payah ajar laa.. dia dulu sibuk dari kite.. kalau bab2 make up, pantang nampak lipstick, abis dia korek. tu blum pandai pulas tu.. lipstick sape yg jadi mangsa? lipstick nenda dia laa.. hahahah.. sib baik i dah simpan tinggi2 brg make up i.. huhu..

Ada birthday party tak? emmm.. at first mmg malas nak wat. ingatkan just nak gi mkn kat luar jek. lagipun atok janji nak bawak gi holiday next week sempena birthday Rai. huhu.. best best best.. itu pun kalau laa jadi.. lagipun kite sume dah nak start posa soon gak rite..

Talking about the preparation. well first i mmg decided mls nak wat kan. tup tup, nenda Rai lak kata nak wat. Nak tak nak, kena la gak wat invitation card. Tapi birthday party ni tak laa mcm masa Rai setahun dulu. Sbb dulu ibu yang bayar.. hehe.. Since it's nenda n atok's treat, so i takde laa invite ramai sgt kawan2. sorry yer bg yg tak di invite tu.. paham2 je laa..

Bermula dgn Invi card. i sbrnya tak reti sgt nak design2 card ni.. tapi dah nama terpaksa, so jawabnya kega gak laa wat kan. nak di pendekkan cerita lak, my collegue (which is Mr. Aizuddin), menjadi magsa i sbb i suh dia ajar guna photoshop.. hehe.. sorry laa buddy! pasni u bukan ada lagi sebelah i kan.. u dah kat tmpat lain dah.. so alang2 u dah nak berenti i kena arr tanya u slalu... gitu laa cite nyer.. Oh yer, below is the work that i did..


Tadaaaaa... so how was it? i know i tak seterer professional graphic designer but atleast i did a good job.. i guess it's a credit to myself too.. hehe.. perasan tul laa.. hahaha.. oh well, bagi sape2 yg di jemput tu, jika ada free time, dtg laa yer.. menu biasa2 jek..

So sat lagi ingatkan nak melarikan diri sat. byk lagi tak beli ni. dgn barang nak masak lagi.. thank god la, bos cuti arini, tapi dah inform awal2 dah. dia kata takpe, sbb tgh tak bz dah skg ni. (perghh sib baik bos kata OK).

K laa kawan2 sume, doakan i selamat yer dlm segala urusan i nnt. maklum laa nak ke sana sini kan. dulu adik i tak kawin lagi leh laa mintak dia tolong, tapi skg ni bila dia dah kawin ni segan lak laa nak mintak tolong lebey2. iye laa dah tak duk serumah lagi. pastu dia ada tanggungjawab baru. so tak nak laa mengganggu.

Well, my last wish would be, To my lovey dovey Rai, Happy Incoming birthday to you.. May god always bless you.. and this is for YOU!


MOMMIES LIL GIRL

Do you know how much you mean to me?
As you grow into what you will be.
You came from within, from just beneath my heart
Tears of joy to be a mom to this little one
Ten little finger
Ten little toes
And one big smile

You're growing so fast it sends me awhirl,
With misty eyes I ask, where's my little girl?
My lil girl are going to be 2 soon.

I know sometimes to you I seem harsh and so unfair,
But one day you will see, I taught you well because I care.
The next few years will so quickly fly,
With laughter and joy, mixed with a few tears to cry.
As you begin your growth to womanhood, this fact you must know,
You'll always be my source of pride, no matter where you go.
You must stand up tall and proud, within you feel no fear,
For all you dreams and goals, sit before you very near.
With god's love in your heart and the world by its tail,
You'll always be my winner, and victory will prevail.
You are the colors to the rainbow
The light to the moon
The twinkle to the star
And the smile to my face
I love you with all my heart.



Jul 17, 2010

Dana Buat Lya..

Today, i thought of updating me blog, as soon as i reached my dashboard, i saw an update from one of my buddies, Chah. Her update is about a special dedication to her friend, Lya (which happens to be one of the blogger too). As i was reading it, i felt sad. so sad.. emm.. dugaan org lain lagi berat dari kite. At the same time aku bersyukur sbb aku masih lagi sihat..

Menurut cerita my fren tu, skg Lya telah terlantar dan masih lagi di tahan di wad ICU akibat masalah jantung dan serangan sawan. Tersentuh aku tatkala mengenangkan anaknyer yang semestinya rindukan mama dia.. sedey sgt.. Even aku tidak pernah mengenali Lya, aku meminta sesiapa sahaja yg singgah di blog ni, sudi mendoakan agar Lya cepat sembuh dan semoga dia juga kuat melawan penyakitnya. For more info on the story korang sume bleh singgah di blog2 di bawah ni:


Bagi sesapa saje yg sudi menghulurkan sumbangan ikhlas boleh la di salurkan ke account:

Maybank Alyani Binti Amran (155014985526)

Akhir kata, sama2 la kite sume mendoakan agar Mama Asya (Lya) cepat sembuh.

Jul 6, 2010

Aku ingatkan blog aku jek wat hal..

tgh jek baca blog n nak approved comment and nak itu nak ini, kuar lak laa mcm2 error kat blogger ni.. iskkk.. mcm2 daaa.. ingatkan kite sorang jek yg kena, bloggers yg lain pun ada yg kena.. huhu.. kite pun harap sok sok ok laa yer.. tak pasal2 jek comment tak kuar langsung.. padahal dah approved earlier dah pun pagi tadi.. ishhh.. geram lak laaa.. hopefully tak lama laa sakit nyer yerr..

A sad story of mine.. :-(

I was damn exhausted today as i had to do so many things. and some more, i was fasting today. Mood swing today gak laa.. I came home, had a break fast then took a shower with my baby Rai. After takin shower, Rai went over to her atok's room. I was bz folding damn clothes + tired. out of sudden her grandma and her atok wanted to go to NSK to buy groceries. As usual, Rai wanted to came along with them but it's already 10:15pm. me dad called me up and asked me to take Rai upstair to our room. Well as usual, she cried out loud. but before that she did came to me with her book of nursery rhymes. She kept on pointing her finger at the words and moved her finger like a twinkle2 little star thingy. she just wanted me to sing the song for her! and i felt annoyed bcoz of that? oh my god!!! i can't believe with what i've done. I totally ignored her as i was pretty much occupied with things around me. Damn, i felt so sorry when i left her crying till she came to me and again i ignored her.

Out of sudden, i felt so quiet. She went up on the bed and slept by herself. At that moment, i stopped with whatever that i'm doing. I looked at her and i cried. i felt so sorry... Damn, i'm a bad mother on earth i guess.. all she ever wanted is me to hold her so that she can go to sleep. i felt so stupid towards what i did to her. i felt so sorry.. all she ever wanted is just a hug. and i can't even do a simple things for her? gosh i am a bad mother! how i wish i could turns back the time. so that i never did such thing to her. All she ever need is my attention!! why am i so stupid.

Dulu, i always thought that insyaallah, i am able to do it myself! now i know it's hard to become a single mother! i was so lucky to have my own child. itu pun kadang kala aku tak berterima kasih. aku letih.. letih sgt2.. sungguhpun keje tak laa seteruk and tak laa se pressure sblum ni, cuma letih ke hulu ke hilir agaknya. bila di pikirkan balik, kenapa la tuhan bagi dugaan seberat ni. tapi hati ni sentiasa ingat pd pesan kawan2, yg tuhan hanya akan menguji hamba yg disayangiNya. sedikit sebanyak, secara tak langsung aku pujuk ati aku sendiri, aku terima dgn terbuka. mungkin skg bukan masanya.

baru sorang tu, aku dah rasa cam give up. gara2 dia terlalu lasak! kadang2 aku rasa cam tak nak keje jek! tapi ape leh buat! aku kena gak teruskan tuk cari sebuah kehidupan buat kami sekeluarga. niat aku cuma nak besarkan Rai dgn sebaik yg mungkin. pd kengkawan sume, doakan aku ni supaya lebih bersabar dlm menempuh idup aku ni. mcm2 ragam. dah laa menumpang umah mak bapak, diri ni terasa stress gak laa sbb aku tak leh nak control anak aku sendiri. ape bleh buat, dah nasib badan aku tak baik agaknyer. mujur la masa tak keje dulu mak bapak masih ada, kalau tak, aku tak tau la ape akan jd kat aku skg ni. nak harapkan bekas suami? air liur jek laa.. mengaku anak tapi sesen takde. takpe laa.. tunggu la masa dia nnt. k laa.. itu je laa yg aku nak luahkan wat masa ni. terasa sayu sgt. tak sudah2 aku pegang tgn Rai tadi. nangis tak berenti lagi ni.. huhu.. sian diaa.. k laa kengkawan, nak tido awal ckit laa mlm ni.. sok nak jagakan Rai nak bawak dia gi bfast la.. sian dia, aku wat dia mcm ni..



Buat Anak ibu, Rai... Ibu sayangkan Rai sampai bila2! i'm so sorry for being harsh on u.. i didnt mean it.. rasa bersalah sgt smpai skg pun ada.. :-(

Jul 5, 2010

Welcome to the world Aydeen Thaqeef!


Today's post is all about the new baby born, Aydeen Thaqeef.. huhu.. sepatutnyer jumpa Umie dia sebelum dia kuar.. tup tup, Aydeen dah kuar dulu.. so dpt laa jumpa dua2.. best best.. hehe.. Fathinirna telah selamat melahirkan baby boy weighted 3.1kg pd 4th July 2010, jam 7:26 pg with a normal delivery @ Hospital Selayang. Syukur alhamdulillah, kedua-duanya selamat and sihat.. Fathin kata insyaallah hari ni kuar laa dia dari spital.. sbb dah nama normal delivery.. huhu.. nyway, just wanna wish Fathin, Congrats on ur new baby born and welcome to the club ya darling! hehe.. tak sabo nak tgk Aydeen beso ckit.. Cam baby Mukhriz gak laa. dulu comey jek skg ni dah setahun dah pun.. cepat sungguh masa berlalu..



Jul 1, 2010

Rai oh Rai.. (you may click here to see the original link)



Alahai anak ibu ni.. dah pandai nak larikan diri ke?? huhu.. jgn laa tinggalkan ibu.. siann ibu. nnt sorang2.. Ibu ada Rai sorang jek..

Ada one day tu.. bila bukak fb jek, tiba2 Mummy Farrel tag fb i lak.. haha.. bukak2 jek, tgk ada gambo Rai & Farrel.. the owner of the original picture, ofcourse the Mr photographer, Hafez Bin Azali. Nyway, thanks ya for the cute photo.. hehe.. i kept on and on and on jek tgk gambo ni.. cute sgt.. hehehe.. such a good one! haha..

To Mummy Farrel, dun worry, i won't let them runaway! haha..

Anak2 kite.. :-)

Well, it's been awhile gak laa tak update blog ni.. cam biasa alasan yg sama, sememangnya aku bz.. org lain bz bz pun ada gak masa nak update blog.. tapi aku nak update kat umah pun leceh.. mana tak nyer, tiap kali aku nak wat jek mula laa Rai usik2.. ishhh.. bila aku cakap "NO", dia cakap balik "NO NO!" kat aku balik.. ewah2, lawan tokey nampak.. itu laa dia budak kecik zaman skg nih.. makin bijak n ofcourse makin notty.. emm.. nama je girl tapi subhanallah, lasak n notty. di tahap yg kadang2 malas nak bawak dia gi shopping langsung disebabkan terlalu lasak.

oh well, lasak lasak pun ape nak wat kan.. anak kite gak.. janji dia sihat.. aku dah cukup bersyukur sbb dia sihat walafiat! emm.. aku yg out of sudden ada masa nak update blog ni pun sbb arini bos aku cutii.. hehehe.. lagipun aku dah tak byk keje yg pending dah skg nih.. alhamdulillahhh.. sejak keje kat tmpat ni, aku rasa cam ntah laa.. syukur sgt2 sbb aku tak payah nak balik lambat2 lagi.. tak payah nak tension2 lagi.. huhu.. i loikeee... hehehe.. tak critical langsung.. atleast ada laa gak masa aku nak layan Rai kat umah.. and takde masalah..

ape lagi nak cite ek.. oh yer.. jom kite sama2 tgk gambo2 Rai and her friends.. hehehe.. u all must be wondering kan.. her friends? perghh.. kecik2 camtu pun dah ada kawan hokay! haha.. takde laa.. kawan2 dia sape lagi... tak lain tak bukan.. jeng jeng jeng.. ibu2 nyer jgn terkejut lak yer.. hehe..


Itu laa dia.. buah hati mama Yatie, Mummy Rayn & Mummy Farrel.. hehe.. emm.. hopefully they all can be best friends just like US below!


To yatie, thanks for the invitation. We all had a wonderful time together. especially zatul yg sepatutnyer due on that day.. jgn mare yer zatul.. hehe.. and to Zatul, and en Fadli (Monzir yer ena.. hehe. kena mention kat sini gak sbb laki ko pun Fadly gak.. huhu) congrats on your new baby boy Riqz .. (blum di ketahui nama kedua dia lagi). erm.. pas ni lepas zatul abis confinement, bleh laa kite sume plan lain lak ek.. hehehe... kena ajak Aunt Arry skali.. kalau tak kite sume wat trip jumpa aunt Arry kat Melaka yer.. hehehehe.. k laa guyz.. i reckon cukup laa update yg panjang lebor gak la ni.. nnt ada masa i update lagi dgn post2 yg lain.. to Arry, Yatie, Ena, and zatul, u all are the best friends that i've ever had in my whole life!! aku takkan lupakan korang smpai sampai bila2! tanpa korang aku tak tau laa leh survive ke tak skg ni.. Thanks 4 being a good friends to me.. Luv u all!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...