Oct 27, 2011

I just luv you..

So cute..     
Well this post is simply nothing but just to say that i luv you.. Since that i like the picture of the cat, it reminds me of Rai who luvs to hug.. She will always hug me.. ikut suke dia je laa kan.. it depends on her mood too.. hehe.. Well, She luv cats! Hmm.. just wait till next year ok kakak! we'll see what nenek says first.. nnt nenek mengamuk kalau bela cat lagi kang.. hehe.. 

My Rai, she's the one and only at the moment.. only one that i've got. though she didnt get enuff of luv from someone so called a "father", aku redha.. sungguhpun hati ni byk kali dilukai, aku masih lagi boleh tersenyum.. hanya dgn melihat Rai.. She will always said to me, "Ibu, no cry.. i luv u..".. My tears were running like a waterfall as soon as she mentioned it.. realizing that though i didnt get da luv that i've been chasing, i have the lasting luv infront of eyes.. Ya Allah, aku lupa, alpa.. Sesungguhnya Rai adalah hadiah yg tak ternilai tuk aku! aku bersyukur sungguhpun hidupku masih lagi terumbang ambing dan sometimes susah, aku ada insan di sisi yg sentiasa sayangkan aku, sentiasa tunggu aku, sentiasa peluk aku ketika aku berduka.. 

My Dear Rai, no matter what happen in future, i'll fight for you.. i just want you to know that no one will ever take my luv away from you.. ibu will always luv u.. Million hugs n kisses from me to u, Ibu....

Oct 26, 2011

I got a bird!..

I got up late today and yepp since today is a Deepavali holiday, i didn't know what to do.. 

Ding dong ding dong.. Thank god my luvey dovey friend, Missy Pat Rejab called up and asked me out.. I took my Rai with me too.. And yepp, thanks to Mr Amar, as my Rai is now a bit alert when i called out your name.. hahaha.. 

fuhh.. lega rasanya skg nih.. 
 
Everytime she started to be notty, i will definitely use Uncle Amar's name and Rai will say big NO NO.. hahaha.. that was the fun part.. :-) 

Oh well, since Rai didn't get the chance to go for a swim @ Aunty pat's place, i decided to take her to lake garden.. while i was watching her, out of sudden she ran towards a group of birds.. then she shouted at me and said,

"look ibu, i got a bird!" 

i was so damn shocked! and everybody was looking at me.. didn't believe my eyes too since she caught one of the pigeon. OMG! haha.. Can't believe she was so brave compared to the rest of the boys who did the same thing as what she did..

One of the boy asked me, how did she do that? i just dunno what to say.. haha.. i just smiled and went away from that place.. hehe.. 

Hey u know what guyz.. i had fun today.. at least i won't be staying at home doing nothing n thinking of something that i'm not supposed to think anymore.. Oh well, thank you so much for your time buddies!

Nway, sorry i didnt get the chance to take pictures with u guyz.. but as for this post, i only have few of Rai's pictures when we went to the lake garden.. :-) 

My Rai..

I got a bird!!..

Oct 18, 2011

Khasiat memeluk Isteri dan pelukan suami untuk isteri

So jgn lupa peluk memeluk k! Only applies to married people je yerr.. hehe


Hi kengkawan sumer... ni nak share laa kan satu story nih aku terbaca kat wall post fb aku.. haha.. nak di jadikan cite, kelako gak laa kalau membacanyer sbb yg comment pun gile2 gak.. wakakaka.. ape2 hal korang baca je dlu cite ni k.. sumber cite ni aku share dari fb member aku.. huhu.. 


Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun.
Pakar motivasi Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.

“Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.
“Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,” katanya ketika memberi syarahan bertajuk “Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit” di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di sini hari ini.
Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah S.A.W.
Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.
“Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,” katanya disambut dengan gelak ketawa oleh peserta persidangan itu.
Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik.
“Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,” kata Fadzilah.




 So ada la comment yg mengatakan kalau terlebey peluk jawabnya tak keje ler... wakakaka.. masuk akal gak tuuu.. hahahaha..

Fuiyooo.. tak ke miracle tuuu.. so ape lagi, bagi yg ada suami dan isteri, selamat mencuba yerrr.. hehehe :-P aku tak dpt laa cuba kan sbb aku takde suami.. haha.. tapi takpe, ada Rai tuk aku peluk hari2.. hehehe.. (kurus laa aku kerjakan Rai...) hahahaha. 

Oct 17, 2011

Cerita di satu petang..

Well actually, i just dunno how to start the story.. however, just bcoz of this one fine day ni laa yg wat kan aku tergamam sambil tersenyum.. sampaikan tak tau nak jawab ape..

Di pendekkan cerita, my only Rai and i went to Ikea with her atok and nenek.. Hmm.. mcm2 ragam sebenarnya dia wat.. dah laa seharian tak tido pastu leh lak tertido kat dlm troley (eh betul ke aku eja nih??) sempat plak laa aku snap kan gambo dia tgh tido atas ball yg dia hangkut kat ikea tu.. hehe..

Nway, tido punya tido, nenek dgn atok dia tak gak abis shopping.. nek kematu kaki aku nihh.. mcm2 benda dah dlm troley tu.. Rai yg sememangnya syok tido atas ball tu terbangun.. serasa aku laa dia cakap sakit.. sah laa badan dia sakit kut tido mcm tuuu.. haha.. puas laa aku pujuk.. aku tanye nak kipap ke? (curry puff).. nak hotdog ke??.. dia kata dia takmo gak.. nak tak nak, biasa laa kan.. bebudak, sekali sekala kena gak reward dia dgn eskrem kan.. (reward pebenda nya.. blakang aku, uncle dia mesti penah bagi eskrem byk kli kan kan kan. takleh caya tull).. so out of sudden, she looked at me and said that she wants an ice cream.. dlm ati perghh.. lega rasanya dia tak meragam sgt.. kalau bab dia meragam, tak terhandle aku dibuatnya.. hehe :-P 

So tgh dia syok mkn eskrem tu, aku pun bg laa dia main ipod dia.. seperti biasa, dia akan tgk fav movie dia "rio".. alaa cite parrot biru tuuuu.. huhu.. so since aku dah muak tgk dia tgk cite yg sama jek, aku cakap je laa kat Rai.. 

"kakak, can u just switch off the ipod and concentrate on eating d ice cream first?.."

and u all know what she said?.. 

she said " ibu, u dun like bebird??.." 

dlm ati aku.. OMG! ape aku nak jawab nii.. tersenyum mamat kat sebelah aku tu.. wakakakaka.. aku tak jawab pun soklan tu.. trus aku biarkan rai tgk cite Rio tu.. cehhh.. malu siottt.. haha.. kalau korang laa kan.. dah laa dia tanye depan org ramai.. kuat plak tuu.. haha.. ape perasaan korang.. tambahan korang yg berlaki bini laa kan.. haha.. aku single mother.. sib baik laa takde org sebelah aku.. wakakakaka.. 

So, sampai skg ni laa aku masih lagi teringat cite tu bila tiap kali rai tgk cite rio dia.. and i wouldn't dare asking her the question again.. haha.. nyway, as for the closing, bawah ni gambar2 ragam rai ketika berada di Ikea.... have fun reading it fellas... cheerss :-D

Rai dgn ragamnya.. hmmm

Selamat Lahir ke Dunia..

Tgh hari tadi since kitaorg pun tak tau nak wat ape, kitaorg pun gi ler melawat one of our office mate, Haslieza.. Lieza dah pun selamat melahirkan baby boy, berat around 2.9++.. aku pun tak hingat laa sgt sbb dpt tgk baby jek aku ilang akal.. sbb yg paling aku kejarkan ialah nak gak bau baby.. huhu.. terubat gak rindu nak bau baby baruuuu.. teringat masa mula2 lahirkan Rai.. hehehe.. nyway, Selamat lahir ke dunia baby Naufal (not really sure la ejaan baby ni camne nnt kan.. janji sebutannyer sama..) hehe.. nyway, who knows, dah balik nnt nama dia berubah lak kan kan kan.. so wat masa ni, itu je laa info yg dpt di kupas.. hehe :-P 

As for me, i'm so glad.. dpt gak tgk baby baru.. rinduuu sgt2.. sungguh pun kena redah aka tawaf satu PPUM tu kan.. almaklumlah tak penah jejak PPUM.. haha (hanya aku and the geng yg pegi arini je yg tau citenyer.. hehe)..nyway, aku kadang2 ngidam nak baby baru, tapi rasanya tak dpt lagi kut.. hehehe.. takde pun takpe laa. cukup la dah ada sorang.. janji aku dah ada Rai.. k laa.. here's our pic as for today.. :-P

Rombongan mek2 ke PPUM...

Oct 16, 2011

Anak Ibu..

Today seems so boring.. Pdhal keje2 umah berlambak jek kena wat.. but, i'm just not in a mood.. huhu.. alang2 terasa cam takde mood ni, terasa plak laa nak update blog.. :-) hmm.. what's the story today?.. All about my lovey dovey Rai.. My only daughter (tak tau laa pasni dia ada adik ke kan kan kan).. hehehe.. so far since she's the only one that i have then ofcourse i'll be telling stories about her.. 

Hmm.. as for today, Rai moody sgt.. turun bawah pun gaduh.. so ibu pun bawak laa dia naik atas tgk cite cartoon @ Nickelodeon Jr. channel on unifi.. Hmm.. jadi dpt laa nenek dia puas tgk tv kat bawah hari ni.. smbil2 dia ternganga tgk TV tu, ibu pun sangap tak tau nak wat ape kan.. so ape lagi, keje ibu asik snap snap snap.. n dpt laa gambar seperti berikut.. 

Uchuk Ibu & Rai..
So ape je activity kite arini kakak? tgk tv je laa jawabnyer yerrrr... hehe.. jap lagi kalau mood ibu baik kite wat muffin tuk kakak gi school sok k?.. hmm.. oh well, itu je la wat masa nih.. sebenarnya takde benda sgt pun nak cite.. nnt kalau mood kite baik arini, kite update story pasal wat muffin tuk rai plak k.. have a happy weekend.. daaa.. :-)


Oct 14, 2011

The New Me!

Well, I reckon it's been such a long time i haven't got any time to update this blog.. hmm.. nyway, welcome back to me... :-) Since that i want to start blogging again, i reckon that it'll be better if i change to the new layout.. and ofcourse the new me! huhu.. Emm.. New Life, New things, Kirenyer everything is new la.. hehehe.. Well, here i am presenting the new ME as to begin back all my life story here.. Cheers..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...