Dec 26, 2012

Hujung tahun yg bz.. Hmmm..


Orait.. Tetiba lak teringat yg kite ni dah lama tak update blog. sungguhpun mmg tak ramai yg akan jenguk blog kite ni, kite tak kisah laa.. janji ada benda nak di update. oh well.. topic kite arini, hujung tahun yg amat membosan kan. hmm.. why? it's bcoz of terlalu bz. mula2 keje dgn study. hmm.. kire so so gak la kan.. but since i've been called to be with the Internet Audit group, aku mula la bz gaban!

oh well nak di pendekkan cite la kan, almaklumla mata sbrnya mengatok nih.. tp nak gak abiskan cite tuk arini kan sanggup bertahan jap.. hehe.. oh ya.. hopefully pasni ada laa masa ckit nak update blog nih.. nak siapkan assignment yg tergendala dulu, pastu keje2 audit and off to indon lak sebulan.. mintak2 laa internet line cantek kat sana.. kalau tak sanggap laa wa.. huhu.. oh well.. itu je laa tuk hari ni.. sok2 kite update cite lg hot lagi sensasi.. smpai di sini saja buat masa ni k. nnt kite sambung lagi di lain hari.. mwah... :-)



Nov 22, 2012

Sasana Kijang BNM & INCEIF

As for today, me and me uni mates went to Sasana Kijang BNM for a short trip. When thought about it, it was fun.. it was an informative day for us.. plus, hari org dewasa riang! selalunyer kite guna term kanak2 riang kan? later i'll explain about it.. hehe.. Hmm.. since that i force myself not to sleep though i am so tired, i wanna upload some memory of US during the trip and a few from the INCEIF talk that was held at uni this eve. Thank you missy organizer.. u've done a great job! :-) well, without wasting more time, below are some of the pictures from our today's trip. 

p/s: sape2 yg takde tu sorry laa yer, later i'll ask from the camera man for more pictures k.. cheers..

BNM..

KMC @ Sasana Kijang
 
Add caption


Tgk tu.. semoat lagi tu mencelah.. hehe


Geng Bas Skolah.. :-)



Missy Alini & Zareena


ehem... this is our models for da trip.. ngeh ngeh ngeh.. :-P



Ni gambo atas ape ek nama dia geng? hehehe.. tak ingat la..


tgk ni, punya laa jakun.. gambo locker pun nk ambik.. hehe.. almaklum laa canggih ler katakan.. :-P


From a Normal library to Knowledge Management Center


Antara org yg paling enjoy, Kak Hasla.. hehe.. sompek laie bergambo dlm 1 million tunnel.

Hahhhh.. ni adalah bahagian tuk kanak2 sbrnya kan.. tp yg excited is Kak Hasla.. hehehe.. this tunnel is full of real money from old to new worth 1 million. and it is called 1 million tunnel.. :-)


Ehem ehem,, Mr. Izrul.. byk2 yg lain sume gambo kami jek.. seb baik ada gambo pose kat dlm tunnel ni.. Duit real tu bro..

tak sempat nak baca sgt since kami sume nak cepat balik ke uni.. huhu


Pn Siti Salbiah - the incharge person to create Taxonomy for INCEIF. it was a fun talk session with her. :-)


hehehe.. satu2nyer gambo Leen yg tak dpt hadirkan diri skali masa trip pg tadi.. yg sbelah tu, mmg gitu.. pantang nmpak lense camera.. :-)

Hahhhh gitu laa cite saya arini.. so far, i had fun. an informative day + tired + satisfaction! to all my uni mates, all the best guyz.. semoga ape yg kite buat tu membawa seribu kebaikan dan keberkatan pd diri kita semua. insyallah..

Orait korang, berjumpa kite lagi di lain sessi.. sekian.. :-)


Nov 8, 2012

Rindu ini...

Rindu ini..
To zoom, please click on the image itself. TQ :-)

Nov 4, 2012

Lama tak update blog..

Assalamualaikum people.. 

Hmm.. when was my last post? Raya yg lepas? goshhh! lama gile tak update blog kan.. hehe.. bukan tak nak tp terlalu byk sgt keje.. Dari seorang yg bekerja sahaja, i dah pun selesai semester 1 sebagai seorang pelajar. now in sem 2.. azab gak  nak abiskan master ni rupanya.. dulu ingatkan keje support setakat kat opis group tu jek. tup tup bila nak start study dorang suh wat IT audit kat subsidiaries lak.. aduhhh... letih gile.. kalau tak wat kang jawabnya situ je la aku.. tak berkembang lak kang (walaupun badan aku yg dah kembang ni kan) hehe.. hmm.. terlalu byk benda nk wat skg nih..

Bila bercerita pasal byk sgt nk wat skg ni rasanya skg ni bleh laa dikategorikan berada dlm situasi yg stable gak la kan.. so leh la cite skit kat sini.. fine aku dah abis sem 1.. im glad i've made it through.. another 3 more sem to go.. fuhhhh.. what a though life i had.. dgn keje yg makin berlambak.. dgn life yg messy yg takde kepastian.. dan dgn berita yg paling mengejutkan.. Pak long yg selama ni aku panggil Abah telah pun meninggalkan kami buat selama2nya.. Anak aku Rai sesekali ada laa tanya gak.. sebak sgt.. mgkin aku tak laa terasa sgt tp takut budak sikenit ni tanye kat mak long.. nnt lagi sedih org tua tu.. Allah lagi sayangkan Abah.. selagi gg bernyawa, gg akan sentiasa ingat pesan abah.. abah lah segala2nya bg kami.. kalau nak diceritakan, mmg penuh laa blog ni cite pasal abah.. walaupun abah hanya laa seorang pak long kami, kami 4 beradik abah wat mcm anak sendiri.. kalau lapar mlm2 kalau takde makanan di carikan, di belikan mkanan.. itu la abah.. ingat lagi peristiwa aku kena balik hostel MARA sblum kol 9 mlm, aku nangis tp bapak aku wat pekak tinga jek sampai la aku call abah.. tak sampai 5 minit abah sampai.. abah la gak yg anta.. tak terbls jasa aku pd pak long dan mak long aku.. bukan nak melebih2 kan mereka, tapi tgn mereka yg membesarkan kami.. aku leh gerenti la kalau aku duk dgn mak long skg, aku takkan jahat mcm aku dulu.. terasa nk menceritakan suasana di rumah tp rasa cam tak sanggup lak.. nnt ada yg kata itu ini lak kang.. biarlah.. kalau dah gini nasib aku, aku cuba terima seadanya.. 

Anyway, bawah ni gambar family kami Raya yg baru lepas nih.. Abah, kami rindu kan abah.. semoga roh abah akan di letakkan di kalangan org2 yg beriman... Amin.. Al-Fatihah buat abah tersayang... :-(

Raya terakhir kami bersama Abah..

Jul 20, 2012

Ramadhan 2012

Ramadhan 2012

Assalamualaikum..

Hmm.. Terasa lama sgt tak menulis blog ni.. Sejak diri ini kembali bergelar seorang student, masa nak wat itu ini sumenyer terhad.. sampaikan masa tuk Rai lagi laa kadang2 terbengkalai.. hmm.. takpe la, nak gak cuba abiskan sebelum Rai masuk std 1.. nyway, let's get back to the story.. 

Sebelum ape2, saya ingin mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa yg akan bermula dlm beberapa jam je lagi nih.. Semoga Ramadhan tahun ini akan memberi seribu keberkatan buat kita semua umat Islam.. Mcm org lain, saya juga ada mengharapkan sinar baru untuk hidup saya.. 

Hmm.. cerita saya selama saya tidak ber blogging ni byk sgttt.. tak tau mana nak mula.. tapi takpe laa.. since saya pun penat sbb tadi kena gi tolong support one of the company's subsidiaries, so saya rasa eloklah saya post tentang Ramadhan jek tuk hari ini.. Buat sume kawan2 saya di luar sana, Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak dan selamat berpuasa yer.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...