Jan 20, 2013

Tahun Baru, Buku Baru, Life Baru...

Hmm.. sedar tak sedar dah pun tahun 2013 kan.. kejap jek masa berlalu.. mcm2 dah terjadi tahun lepas.. secara tak langsung kadang2 terasa cam tertipu pun ada.. tp aku pasrah! aku takkan dpt maafkan dia skg!.. dgn ape yg dia da buat kat aku.. takkan aku halalkan sampai la hati aku ni dah btul2 maaf kan dia.. 

nyway, tahun 2013, alhamdulillah, tuha murahkan lagi rezeki aku.. mungkin terpaksa berjauh dgn satu2nyer anak kesayangan tapi aku terpaksa. kalau la dberi peluang nak gak bawak skali. tp ape kan daya aku buat sume ni kerana Rai gak. skg ni aku ada kurang dari 48 jam tuk berpisah dgn anak aku.. biar lah org kata tak lama tp bg aku sebulan tu dah mcm setahun bila sikenit aku ni takde dgn aku. skg ni dah mula lak nak menangis!.. huhu.. kesian kat Rai sbb dia terlalu kecik tuk paham sume ni. aku harap Rai akan manage bila aku takde nnt. ibu akan sentiasa rindukan rai.. huhu.. i have to go gak.. sbb ini tuk masa depan kite berdua.. harap anak ibu boleh bersabar k.. hmmm.. ibu lak skg ni nangis.. huhu.. tiba2 lak emo.. oh well.. i'm welcoming myself to 2013 with a million of hopes that everything will goes well and everything will be just fine!

Jan 9, 2013

Hmm.. Seconded to Internal Audit team. :-(

kena dah rajin wat list skg nih.. haihhhh
Assalammualaikum sume... hmm.. tak tau mcm mana lagi nak start. alang2 terbgn pagi2 nih, kite rasa kite nak cite tentang situasi kite skg. Selama ni aku mintak Allah murahkan rezeki aku. mmg aku akui, aku mmg sesak sgt sejak dah sambung study nih. baru ingat nak focus study, tuhan bg dugaan yg bg aku susah tuk aku decide sbrnya. tapi bila bincang dgn one of the lecturer, dia kata, "peluang selalunya akan dtg sekali dlm hidup kite. grab the opportunity first kata dia. sbb bukannye awak tu takde kelulusan. ada kan? cuma nak sambung jek. jgn dikejarkan sgt nak cepat abis tu. nnt sume tercicir. yg penting study ttp jln n insyallah tanam niat tetap nak gak abiskan pengajian awak tu".. kata2 tu sentiasa terngiang2 dlm pikiran aku. sampai la skg nih. sbb dulu mmg kalau dipikirkan nak jek focus on study tp bila memikirkan ini je cara tuk aku dpt duit lebih tuk aku dgn anak aku. sbb aku nak yg terbaik tuk satu2 nyer anak aku. kalau bleh aku tak nak laa bergantung sgt pd mak bapak aku lg. sbb aku dah byk menyusahkan dia. 

masa mula2 nak decide tu mmg nangis. Almaklum la, Internal Audit kami ni buat keje2 outstation. bukan kejap2 pegi lak tu.. sebulan lebih. huhu.. mau nangis aku nak tinggalkan anak aku.. mana ada ibu yg tak sedey nak tinggalkan anak kerana bekerja.. sebulan lebih bhai!.. hmm.. back to the study story tu. hmm.. oh yer, assignment ada lagi 3 nak kena submit ni.. pdhal sume dah overdue. haihhhh.. mampus laa aku.. takpe laa, niat aku baik.. bukan suke2 nak anta lambat. aku bz sgt2 sejak 2 menjak join internal audit nih. yg penting aku cuba bukan mengalah pd segala yg telah Allah tentukan pd aku skg nih. 

To my Rai, ibu harap sgt2 kakak tak notty bila ibu takde nnt. ibu dah masuk hari ni dah hari2 nangis bila tiap kali mengenangkan Rai. abis solat, mesti akan mintak Allah sentiasa lindungi anak ibu dr segala keburukan sbb kakak selalu hilang2. risau sgt2 bila mak cite kalau keluar dgn atok n nenek dia, kadang2 Rai ilang. ati ni hanya Allah je la yg tau betapa takutnyer diri nih n rasa cam nak pengsan la sbb dulu Rai penah ilang 2 kali.. huhu.. jgn buat lagi yer sayang... ibu terpaksa buat sume ni tuk kite. huhu.. ni dah bab emo dah ni.. dah mula lak nangis sekali lagi.. uwaaaaa... sini plak yg banjir nnt!... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... 

Towards ape pun term yg nak org perkatakan, samada seconded to internal audit ke atau stranded in internal audit team ke, bg aku tetap sama. dah nama keje. takde benda yg senang dalam dunia nih. nak tak nak kena la gak kite hadap sume ni. mmg laa suatu benda yg amat baru buat aku. tp alhamdulillah, sikit2 demi sikit aku berlajar. n hopefully aku wat benda yg betul. aku cukup berterima kasih pd senior aku. tanpa dia aku tak tau laa rezeki aku ni mcm mana. and thanks for being a good listener.. and tq for all ur support. 

nyway, patutnyer aku ni kena sambung wat assignment.. bukan buat tulis blog pagi2 nih.. haihhh.. ape nak jadi nih.. isk isk isk... takpe laa. janji ape yg terbuku dihati nih terluah buat pembaca diluar sana. mana laa tau kan ada tip2 ke org leh comment on this blog ni nnt ke tul tak? i have to stay positive sbb hanya itu je laa yg membuatkan aku bleh hadapi semua ni. Semoga Allah sentiasa berkati hidup aku sekeluarga. tak byk pun yg aku minta hanya tabahkan hati aku, kuatkan semangatku, kuatkan imanku dan lembutkanlah hati org2 disekelilingku. lindungilah anakku dan keluargaku dan murahkan la rezeki kami sekeluarga. niat aku baik nak bantu keluarga, n aku harap aku takkan alpa dan lupa dgn segala nikmat yg telah Engkau beri pdku Ya Allah. Aminnnn... 

Bagi sesapa yg membacanya, ini adalah luahkan ikhlas dari hati kite. semoga sama2 laa kite sume doakan yg terbaik tuk diri kite semua. Aminnn.. till we meet again fellas! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...